Norrahammars församling erbjuder en rad olika aktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar. Föräldrar med spädbarn är välkomna att träffas i Kyrkvillan för att umgås, sjunga, pyssla och fika tillsammans.

Barn 4-9 år

För barn i åldrarna 4-6 år finns Barntimmar där man samlas i Norrahammars församlingshem två gånger i veckan för att sjunga, pyssla och göra aktiviteter. Barn som är 7-9 år går i parallellgruppen Miniorerna som träffas samtidigt som Barntimmarna. Grupperna samlas först för att sedan dela upp sig, och samlas igen för gemensam avslutning och fika.

I Hovslätt träffas Miniorerna i Kyrkvillan en gång i veckan för utflykter, läger, filmkvällar eller bakning. Mini-minorerna är för barn i åldrarna 5-6 år. De träffas en gång i veckan för pyssel, film, utelekar och andra roliga saker.

Juniorer/Kockskola

Varje vecka träffas barn i åk. 4-6 för en enkel matlagningskurs där vi bakar, smakar, lagar och experimenterar. Vissa veckor gör de något annat roligt, t.ex. spa, filmkväll eller läger.

Tonåringar

I Norrahammars församlingshem samlas tonåringarna en gång i veckan för att träffa vänner, sjunga, pyssla eller bara ta det lugnt.

Kyrkokörer

Att sjunga i kör är ett roligt sätt att träffa nya vänner och lära sig sjunga. Det är vanligt att församlingar och kyrkor har egna körer där vem som helst kan få vara med. Oftast är det det enda stället i ett samhälle där man kan få utlopp för sin konstnärliga och musikaliska sida och där spelar kyrkan ofta en avgörande roll. Kyrkokörer är ofta en mer avslappnad miljö än en vanlig kör och den brukar bestå av varierande åldrar.

Konfirmation

En vanlig aktivitet som brukar finnas i de flesta församlingar är konfirmation. Där samlas ungdomar i en grupp och diskuterar bibeln och tro. När man konfirmerar sig och inte är döpt så brukar man kunna bli döpt som vuxen.