Norrahammar ligger i Jönköping och där bor det cirka 5000 personer. Då det inte är så många egentligen sett till antalet boende, blir det mycket trivsel, med tanke på att de flesta känner varandra. I församlingen i Norrahammar kan man boka tid både för dop och vigsel.

Oftast döps barnet under en gudstjänst som de har varje söndag eller så har de dopgudstjänst på lördagen. Vilken församling det blir beror på var man bor och vilken personlig koppling man har till kyrkan eller församlingen. Har man ingen dopklänning kan man låna en av församlingen.

Som många vet bekräftar man dopet med konfirmationen. Många ungdomar har vid denna tid redan många frågor om livet i allmänhet och man försöker finna svaren hela livet. Här kan man tillsammans med andra ungdomar utforska livsfrågorna och samtala om den kristna tron.

Att konfirmera sig innebär inte att man sitter hela dagarna i kyrkan utan man lär känna inte bara oss sig själv bättre utan även andra medmänniskor. Man har roligt tillsammans och det är en viktig del av konfirmationen.

Vigsel och begravning

I församlingen kan man boka tid för både vigsel och begravningar. Genom vigseln ingår två personer i äktenskap. De lovar varandra kärlek och trohet. De ska dela vardagen i både glädje och sorg. Det är en vacker stund att få ta del av. Det finns många resurser på internet för de som är i gång att planera sitt bröllop.

Entreprenörer av alla de slag arbetar för att göra bröllopsdagen speciell och minnesvärd – fotografer, festfixare, frisörer, florister och många fler. För att nå ut med sina tjänster använder sig många entreprenörer av de nya marknadsföringsteknikerna som sociala medier eller sökmotoroptimering. De tar ofta hjälp av en professionella byråer som seo-hosting.se för att lyckas.

En vän eller en nära släkting går bort och då är sorgens tid kommen. Oftast gör prästen ett hembesök hos den närstående. Där pratar de om sorgen och om den kommande begravningsgudstjänsten, vilka önskemål som finns. Vid en begravningsgudstjänst tar man farväl av den avlidne. Kontakta församlingsexpeditionen om ni har några frågor, de svarar gärna på era frågor.